Aktualno Promo

Dostojno slovo od naših živalskih prijateljev

CREMONA je prvo pogrebno podjetje za živali v Sloveniji, po svoji celostni ponudbi in obravnavi pa je edinstveno. Do vsake stranke pristopajo individualno ter poleg upepelitve nudijo tudi širok nabor storitev in podporo ob žalovanju.

Zgodba podjetja CREMONA se je začela leta 2009, ko je lastnik in direktor podjetja David Žargi spoznal, da Slovenija ne nudi možnosti za kremacijo in posmrtno obravnavo za živali, ki je bila sicer na voljo ponekod drugje po Evropi.

»Svojo psičko smo bili takrat primorani peljati v Nemčijo, kjer smo po evtanaziji lahko uredili tudi vse, kar smo želeli glede poslovilnega obreda. To nas je spodbudilo, da smo začeli iskati možnosti, kako tudi slovenskim lastnikom živali ponuditi možnost dostojne in kakovostne končne obravnave svoje živali,« pojasnjuje.

David Žargi, direktor podjetja CREMONA, s soprogo.

Tako je nastalo podjetje CREMONA. Iz svojih skromnih začetkov, ko so v prvi vrsti nudili predvsem kremacijo, so sčasoma zrasli in ponudbo razširili na celostno pogrebno storitev. Njihove stranke najpogosteje iščejo storitev za pse in mačke, izkušnje pa imajo tudi z glodavci in celo s plazilci.

Celovita podpora ob žalovanju

CREMONA za žalujoče lastnike živali nudi celostno ponudbo in podporo, ki presega samo upepelitev. Stranke imajo na voljo nabor različnih žar in spominkov, razumevajoče ljudi in poslovilen prostor, kjer se lahko dostojno poslovijo od živali. Za prevoz imajo namenjene primerne mrliške vreče za živali, v ustreznih pogrebnih vozilih, s čimer so edinstveni ne le v Sloveniji, temveč tudi v Evropi. Vse, kar nam je poznano pri pogrebni storitvi, CREMONA v primerni obliki nudi tudi za živali.
»Do vsake živali in do lastnikov pristopamo na enak način, kot bi pristopali do človeškega pokojnika in njegovih svojcev. To ljudje izjemno cenijo in pogosto slišimo, da so zadovoljni in presenečeni nad tem, kako profesionalen je celoten postopek,« pojasnjuje direktor podjetja.

V svojih storitvah so nadvse prilagodljivi in ustrežljivi ter se trudijo odgovoriti na želje posameznika – od cvetja in glasbe do ostalih zahtev. Stranke lahko prav tako pripeljejo žival na upepelitev samostojno, namesto da so jo primorane prepustiti veteranskim službam. Tako so lahko pomirjene, da je bilo vse ustrezno izpeljano in v postopku ni prišlo do neljubih napak.

»Upepelitev ni stranski produkt, ampak je osnova, na katerimi gradimo, da ponudimo stranki celovito obravnavo žalujočega,«

ob tem poudarja sogovornik. Svojo celostno storitev nameravajo v prihodnosti okrepiti tudi z izkušeno psihološko pomočjo, s katero bodo stranke lahko dodatno podprli pri soočanju z izgubo in žalovanju.

Novi prostori omogočajo še bolj celostno ponudbo

Letos je CREMONA svojo dejavnost preselila v nove prostore, ki jim omogočajo še bolj učinkovito poslovanje in še bolj celostno ponudbo. V Litiji, kjer podjetje je, lahko zdaj najdemo prvi pogrebni institut, namenjen živalim v Sloveniji. Nova lokacija zajema poslovne prostore, galerijo žar in tudi prostor, ki nudi možnost poslovilnega obreda in obreda pri predaji žare.
»Institut je nastal v okvirju zagotavljanja celostne storitve, ki ima pieteten in tudi spoštljiv način pristopa strankam. To se kaže v celotni ponudbi – žival lahko sami pripeljejo, se od nje poslovijo, predvsem pa lahko pristopijo fizično, namesto da bi morali žare in ostalo ponudbo izbirati preko spleta,« pravi direktor podjetja, David Žargi.

Čez leta se je odnos do živali razvil

Kot pravijo v CREMONI, so v vseh teh letih spoznali, da veliko strank ob izgubi živali potrebuje dodatno podporo. Številni pravijo, da jim je hujše ob smrti živali kot ob smrti marsikaterega sorodnika ali prijatelja, saj noben človek ne razdaja ljubezni tako nesebično kot žival.

»Ljudje to ljubezen zaznajo, zato se jim je izjemno težko posloviti od svojega ljubljenca in ga zaupati nekomu, da uredi dokončno poslovitev,« poudarja direktor podjetja.

S to mislijo so CREMONO razvili v celosten pogrebni institut, ki strankam omogoča, da lahko, če želijo, vse do zadnjega koraka postorijo sami. V zadnjem času je povpraševanje po pogrebnih storitvah za živali v porastu, pri čemer je pomembno vlogo imel tudi čas korone, ko so ljudje začeli na živali gledati nekoliko drugače.
»Ljudje na žival vse bolj gledajo kot na družinskega člana, ne v smislu, da jo počlovečijo, ampak ji namenijo dolžno pozornost, ljubezen in spoštovanje. Po smrti to pomeni, da truplo ni odpadek, temveč član, ki je za vedno odšel, zato si želijo, da bi bilo zanj lepo poskrbljeno,« še doda sogovornik.


Za natančnejše informacije vas vabimo k obisku spletne strani www.cremona.si ali za klic na 059939192

error: Kopiranje teksta ni mogoče.