Aktualno

Neverjetna preobrazba: Iz psa, ki je bil videti kot kip – v puhastega haskija

foto: adobestock
V združeni državi Missouri, sta zakonca naletela na presenetljiv prizor – približal se jima je pes, ki je bil skoraj brez dlake, prekrit z brazgotinami in krastami od glave do repa. Jasno je bilo, da trpi za hudo okužbo, ki je njegovo kožo spremenila v nekaj, kar je spominjalo na kamen.

Zakonca sta se odločila psu pomagati in sta organizirala prevoz do zavetišča Stray Rescue of St. Louis. Ko so mu reševalci odprli vrata avtomobila, je takoj skočil k Toddu, moškemu iz zavetišča, in se stisnil. V zavetišču so najprej opravili test in ugotovili, da pes trpi za garjami.

Ker je bila okužba huda, je potreboval antibiotike in zdravilne kopeli. Med prvo kopeljo ga je bilo tako strah, da je tulil. Osebje v zavetišču je ob tem trpelo, a vedeli so, da mu le tako lahko pomagajo.

Dobil novo ime – in novo življenje

Reševalci so psa poimenovali Lycan, kar je skrajšano iz besede »lycanthrope«, ki pomeni volkodlak. Lycan je bil v karanteni dva tedna. Medtem pa izkoristil vsako priložnost za dotike, kar je bil očiten pokazatelj, da je najbolj pogrešal bližino in ljubezen.

Ko se je njegova koža začela celiti, je bil pripravljen za odhod v začasno skrbništvo. Zanj se je odločil kar Todd, ki je ves čas spremljal njegovo okrevanje. Lycanova dlaka je medtem zrasla gosta in puhasta, razkrila pa se je njegova prava lepota – ni bil volkodlak, temveč svetel haski. Tri mesece po njegovi rešitvi je videti kot povsem nov pes.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.